Home

ȘTIRI

1) Romani CRISS sărbătorește, în perioada 10-16 decembrie 2015, 67 de ani de la proclamarea Declarației Universale a Drepturilor Omului, printr-o săptămână de evenimente dedicate formării în domeniul drepturilor omului. Mai multe detalii despre evenimentele organizate pot fi găsite în comunicatul de presă legat de Săptămâna Drepturilor Omului, disponibil AICI

 

 

Site-ul www.drepturile-omului.info are ca scop promovarea si informarea cetatenilor asupra drepturilor omului și a non-discriminării. Site-ul reprezintă o resursă pentru publicul larg, în special pentru persoanele interesate de domeniul drepturilor omului și al non-discriminării, conținând informații utile si sprijin didactic pentru persoanele care se confruntă cu situații de discriminare.

Acest site este realizat în cadrul proiectului „Aplicarea standardelor de drepturile omului pentru romii din Romania”, finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul se concentrează asupra apărării drepturilor omului, pentru minoritatea etnică a romilor.

Proiectul crează un instrument comunitar de prevenire și combatere a tuturor formelor de discriminare, prin dezvoltarea rețelei de monitori locali de drepturile omului, formata din 20 de membri. Un alt obiectiv al proiectului este de a combate și preveni discriminarea în domeniul educației, locuirii și atingerii demnității umane, a abuzului oficialilor responsabili cu aplicarea legii, și a discursului discriminatoriu, rasist sau instigator la ura, prin acțiuni de advocacy și litigare. Proiectul urmareste facilitarea accesului la justiție al membrilor comunității rome, prin asigurarea asistenței legale și reprezentării pentru victime ale discriminării pe criteriu etnic, ale abuzurilor sau încălcărilor drepturilor.

Facebooktwitterlinkedinyoutube