Despre noi

Centrul Romilor pentru Intervenţie Socială şi Studii. Romani CRISS este o organizatie neguvernamentală, înfiinţată la 4 aprilie 1993. Misiunea Romani CRISS este de a apăra drepturile romilor din România. Romani CRISS oferă asistenţă legală în cazurile de abuz şi lucrează pentru combaterea şi prevenirea discriminării rasiale împotriva romilor în toate domeniile vieţii publice, inclusiv în educaţie, locuinţe si sănătate.

La Summit-ul EU/US din Londra, în 18 Mai 1998, Romani CRISS a primit Premiul pentru Democraţie şi Societate Civilă, premiu oferit de către Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii.

In 2008, Romani CRISS a obţinut statutul Consiliul Economic şi Social (ECOSOC) al ONU, fiind prima organizaţie de romi din România şi a cincea din ţara noastră care obţine statutul consultativ ECOSOC. De la înfiinţare în 1993, Romani CRISS a dezvoltat relaţii pe termen lung cu comunităţile de romi şi autorităţi din întreaga ţară, cu organizaţii interguvernamentale, cu parteneri ai societăţii civile din ţară sau străinătate, precum şi cu donatori, relaţii susţinute printr-o comunicare strânsă, transparenţă instituţională şi advocacy. Romani CRISS combină militantismul civic local cu influenţarea şi monitorizarea de programe de politici publice care se adresează romilor, din perspectiva drepturilor omului şi a drepturilor minorităţilor.

 

Logo EEA DungaLogo EEA grantsLogo Fond ONG

Proiect finantat prin graturile SEE 2009-2014 in cadrul Fondului ONG in Romania. Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudii si coerentei informatiilor revine initiatorilor wesite-ului. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.

 

 

Facebooktwitterlinkedinyoutube