STIRI

Romani CRISS si UCTRR au transmis comentarii scriss catre Parlamentul European cu privire la Rezolutia pentru Implementarea Strategiilor Nationale pentru Incluziunea Romilor: Combaterea atitudinilor negative la adresa persoanele de origine roma din Europa 

Romani CRISS si UCTRR solicita demiterea imediata a Ministrului Afacerilor Interne si a Sefului de Cabinet in urma violentelor savarsite de politie

 • Organizatiile semnatare au solicitat Presedintelui Romaniei si Prim-ministrului sa ii demita pe cei doi de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne si sa numeasca in locul lor persoane care promoveaza aplicarea legii romanesti in vigoare si nu a legii pumnului si a violentei. Descarca aici Scrisoare deschisa demitere Ministru de Interne FINAL RO.  

 

CEDO scoate la lumina abuzurile Politiei si ale Parchetului in cazul impuscarii unei fete de etnie roma de 15 ani !

 • Prin decizia data astazi, 31 martie 2020, in cazul Andreea Marusia Dumitru c. Romaniei, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a condamnat statul roman pentru incalcarea dreptului la viata (art. 2 din Conventie) si l-a obligat la plata unei despagubiri catre victima in suma de 25.000 euro. Reclamanta este de etnie roma si a fost reprezentanta in fata Curtii de fundatia Romani CRISS. Descarca aici Comunicatul de presa.

 

 

Romani CRISS recruteaza Asistent expert logistic. Aplica acum !

 • Esti o persoana dinamica, dedicata, inteligenta si dornica de performanta? Trimite CV-ul tau pentru a deveni parte din echipa noastra. Persoanele interesate vor trimite CV-ul la adresa recrutare@romanicriss.org pana la data 24 ianuarie 2017, orele 18.00 sau pana cand pozitia va fi ocupata. Descarca Anuntul Complet.

 

ANUNT PRELUNGIRE

Avand in vedere ca pana la data de 16 dec. 2016 nu au existat solicitari din partea operatorilor economici privind  transmiterea invitatiei de participare la procedura de selectie, termenul de depunere a ofertelor se amana pana la data de 21.12.2016.

Bucuresti, 14 decembrie 2016

Fundatia Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii – Romani CRISS, in calitate de partener in cadrul proiectului „Advancing knowledge on fundamental rights for lawyers”, proiect finantat de Comisia Europeana prin programul JUST/2014/ Action Grants, achizitioneaza servicii de organizare a unui schimb de experienta si bune practici intre avocati specializati in drepturile omului din Romania si Bulgaria si servicii hoteliere de cazare, restaurant si sali de conferinta necesare pentru desfasurarea a doua sesiuni de instruire in domeniul drepturilor omului.  

 

Invitatia de participare la procedura de selectie va fi pusa la dispozitia ofertantilor in baza unei solicitari exprimate in scris pe adresa de e-mail valentina.gheoca@yahoo.com. Ofertele vor fi intocmite conform cerintelor invitatiei de participare si vor fi transmise prin email, la adresele office@romanicriss.org si valentina.gheoca@yahoo.com sau depuse in format fizic, la sediul nostru din Str. Raspantiilor nr. 11, sector 2, Bucuresti. Termenul limita de depunere a ofertelor este 19 decembrie 2016, orele 16.00.

 

 

 

Romani CRISS selecteaza un numar de 100 de consilieri antivictimizare. Aplica acum !

 

 • TERMENUL DE APLICARE a fost PRELUNGIT! Noul termen limita este luni, 28 noiembrie 2016, orele 16.00!

 

 • Persoanele selectate vor beneficia de instruire timp de o zi in domeniul antivictimizarii, detaliile logistice urmand a fi comunicate ulterior. In urma participarii la instruire, din randul participantilor vor putea fi selectati pentru contractare in cadrul proiectului un numar de aproximativ 25 de persoane. Inscrierea se poate face prin transmiterea formularului de inscriere pe adresa de mail a fundatiei: office@romanicriss.org, pe fax 031/8157623 sau prin posta la adresa fundatiei din Bucuresti, str. Raspantiilor, nr.11, sector 2. Transmiterea formularului de inscriere este obligatorie. Persoanele care doresc pot atasa ca anexa si CV-ul (optional). Noul termen limita pentru inscriere este 23 noiembrie 2016, orele 23.00 28 noiembrie 2016, orele 16.00. Descarca Anuntul complet si Formularul de inscriere.

 

Romani CRISS recruteaza expert PR. Aplica acum !

 • Esti o persoana dinamica, dedicata, inteligenta si dornica de performanta? Trimite CV-ul tau pentru a deveni parte din echipa noastra. Persoanele interesate vor trimite CV-ul la adresa recrutare@romanicriss.org pana la data 28 noiembrie 2016, orele 16.00 sau pana cand pozitia va fi ocupata. Descarca Anuntul complet.

 

Romani CRISS recruteaza jurist. Aplica acum !

 • Esti o persoana dinamica, dedicata, inteligenta si dornica de performanta? Trimite CV-ul tau pentru a deveni parte din echipa noastra. Persoanele interesate vor trimite CV-ul la adresa recrutare@romanicriss.org pana la data 18 noiembrie 2016,orele 18.00 sau pana cand pozitia va fi ocupata. Descarca Anuntul complet.

 

Romani CRISS recruteaza Secretara. Aplica acum !

 • Esti o persoana dinamica, dedicata, inteligenta si dornica de performanta? Trimite CV-ul tau pentru a deveni parte din echipa noastra. Persoanele interesate vor trimite CV-ul la adresa recrutare@romanicriss.org pana la data 16 septembrie 2016,orele 18.00 sau pana cand pozitia va fi ocupata. Descarca Anuntul complet.

Romani CRISS achizitioneaza servicii de consultanta in cercetare

 • Romani CRISS, in calitate de partener in cadrul proiectului “Abordare integrata pentru prevenirea victimizarii in comunitatile de romi”, proiect cofinantat din Mecanismul Norvegian 2009-2014, achizitioneaza servicii de consultanta in cercetare, in vederea identificarii premiselor si mijloacelor de prevenire si combatere a victimizarii in comunitatile de romi din Romania. Termenul limita pentru transmiterea ofertelor este 30 august 2016,orele 14.00.  Descarca Anuntul Complet.

 

Romani CRISS – Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii

 • Romani CRISS si European Roma Rights Center au transmis o scrisoare oficiala pentru a solicita Comisiei Europene investigarea conform procedurii de infringement contra Romaniei, in ce priveste incalcarile Directivei pentru Egalitate Rasiala. Aceste incalcari constau in tipologii persistente de segregare a copiilor romi in sistemul de invatamant din Romania. Pentru detalii, descarcati comunicatul de presa si scrisoarea oficiala (disponibila numai in limba engleza).

 

 • Romani CRISS organizează un curs de formare în perioada 10-13 decembrie 2015, în domeniul advocacy. Cursul se adresează organizațiilor neguvernamentale de romi. Organizațiile interesate se pot înscrie completând formularul de AICI. Formularul completat se va transmite la office@romanicriss.org, până la data de 20 noiembrie 2015. 

 

 • Anunț de prelungire a termenului limită de depunere a dosarelor pentru programul de fellowship “Nicolae Gheorghe”, adresat tinerilor romi. Termenul limită este 31 decembrie 2015. Pentru detalii, click aici

 

 • Anunț de prelungire a termenului limită de depunere a dosarelor pentru Programul de Burse pentru studenți romi “Livia Plaks Roma Rights Scholarship. Termenul limită pentru transmiterea aplicației complete este 30 octombrie 2015. Pentru detalii, click aici: 

 

Facebooktwitterlinkedinyoutube